Cum sa fii mai in control si sa te bucuri de o calitate sporita de viata.

In acest articol voi vorbi despre cum sa fii mai in control asupra ta.

Majoritatea oamenilor cred ca sunt in control, ca ei se conduc pe ei dar de fapt nu este chiar asa.

Stiu ca tuturor ne place sa credem ca noi gandim pentru noi si ca noi luam alegerile pe care le luam dar de fapt nu prea este chiar asa..

Totusi de ce este important pentru viata ta sa fii cat mai mult in controlul tau?

Napoleon Hill vorbeste despre auto control ca fiind una dintre calitatile absolut necesare care conduc la succes. Nimeni nu apreciaza pe cineva care nu are autocontrol si totusi majoritatea oamenilor cred ca-l au.

Autocontrolul te echilibreaza, te face sa raspunzi la mediu nu sa reactionezi la mediu.

Cand reactionezi la mediu esti precum o minge de pimpong care este lovita dintr-o parte in alta a fileului.

Daca iti place imaginea asta despre tine atunci opreste-te aici si nu citi mai departe, in schimb daca nu-ti place si vrei sa casgtiti un control mai mare asupra vietii tale atunci acest articol este pentru tine.

Creierul nostru a evoluat in timp si de fapt nu este compus doar dintr-un singur bloc asa supra numit generic “creier”.., de fapt sunt trei “creiere” care au crescut unul deasupra celuluilalt in evolutia noastra fiecare indeplinind functii specifice.

Primul este creierul “reptilian” care se ocupa special de supravietuirea noastra directa… aici sunt precablate instinctele noastre.

Al doilea creier este creierul “mamifer” care se ocupa special de emotiile noastre.. pentru ca pe parcursul evolutiei, noi ca si specie am “descoperit” ca emotiile aduc o foarte mare valoare de supravietuire atat fiecarui individ in parte cat si a grupurilor in general prin protectia sporita pe care o dau.

Al treilea creier este creierul “rational”. Acesta s-a dezvoltat ultimul si este responsabil pentru majoritatea lucrurilor create in lumea actuala. In mod categoric folosirea creierului rational ne-a adus cel mai sigur mediu cu putinta in care sa traim si implicit ne-a asigurat si ne asigura o valoare imensa pentru supravietuire si replicare.

Acum, ce doresc sa realizezi este ca aceste trei creiere, sau mai bine zis modul de explicare al lor este doar un model conceptual pentru ca de fapt ele sunt FOARTE interconectate.

Desi ne place sa spunem ca partea rationala conduce “masinaria” asta este in cele mai multe cazuri doar o iluzie foarte bine intretinuta de celelalte “creiere”.

Doar gandeste-te de exemplu de ce mananci lucruri care in mod CONSTIENT stii ca nu-ti fac bine.

Gandeste-te numai la cata munca de convingere se petrece in mintea ta intre “creierele” tale cand tu stii ca NU trebuie sa mananci chestia aia si totusi nu te poti abtine..

Asa ca gaura iepurelui este mult mai adanca decat pare, oricum din fericire iti poti testa limita de control printr-un simplu exercitiu si apoi poti merge mai departe si poti mari gradul de control pe care il ai, pentru ca un lucru este clar.. cu cat manifesti mai mult control cu atat esti mai de succes.

Chiar s-au facut studii longitudinale (adica urmarind oamenii care au participat la test pe perioada lunga de timp) foarte elocvente.

Exemplu: Psihologii au dorit sa descopere cum influenteaza succesul in viata abtinerea de a nu-ti satiface o dorinta imediata.

O sa explic pe scurt experiementul…

Au luat grupuri de copii si i-au dus in sala de experiment si pe masa din fata lor le-a pus cate o prajitura si experimentatorul le-a spus ca o sa plece putin din camera si ca daca nu o vor manca cand se va intoarce le va mai da o prajitura.

Bineinteles unii nu au putut rezista tentatiei si au mancat prajitura, altii au asteptat si au primit recompensa dubla.

Psihologii au urmarit acesti copii pana la maturitate si ceea ce au descoperit a fost foarte interesant.

Copii care si-au putut amana satisfactia imediata au crescut si au ajuns adulti, stabili puternici si mult mai de success fata de copii care nu au putut sa-si amane satisfactia imediata care in mare parte au trecut prin adolescenta si viata mult mai anxiosi si in general au obtinut rate mult mai mici de succes decat ceilalti.

Bineinteles ca acest exemplu a fost foarte succint explicat dar cred ca ai prins ideea…

Acum, daca esti Membru al Clubului Nostru Lunar De Antrenament Exclusiv “Impreuna Pentru Schimbare! Impreuna Pentru Mai Bine!” asigura-te ca ai parcurs continuarea acestui articol pe Forumul Exclusiv pentru Membri si ca ai descoperit cum sa-ti testezi cu adevarat controlul pe care il ai asupra ta si cum poti sa-ti maresti controlul si la ce te poti astepta pe masura ce-ti maresti controlul.

TU si cu putin din mine TRANSFORMAM LUMEA IN MAI BINE!

Cu Apreciere,

Alex Tita

Intrebarea zilei: Poti spune NU prajiturii?

Be Sociable, Share!
 • http://partnersupport.epoints.com/entries/51585219-Little-Recommendations-For-2010-Fashion-Looks-For-Back-To-College visit the website

  Fully understand the type of gem stones ahead of a jewellery acquire.You can get a few distinctive forms of ,tiffany jewellery uk,gems: imitation, fake together with imitation. tiffany jewellery are usually real precious gems, nonetheless representation is vinyl shaded to be including the the real guy. All-natural flagstones are merely undercover and synthetic treasures are usually increased from a science laboratory.Receive a particularly critical look from the section you like, then simply use it alongside other sorts of products you are researching for. Watch out for strategies the fact that a number of dealers makes use of to manufacture a generally start looking better.

 • http://rockmartin84.tumblr.com/post/99651432962/how-to-implement-using-google-apps-standard-edition Standard Edition Google Apps Account

  I can’t really help but admire your blog, your weblog is so adorable and good ,

 • http://team-6.eng.toyo.ac.jp/suikeimap2008/map-007539.html Shantae Tellefson

  A round of applause for your article.Thanks Again. Want more.

 • http://ulitepowertool.snack.ws/ ulitepowertool.com

  Fascinating post , I’m going to spend more time learning about this subject

 • http://www.chicagocriminallawyer.pro/ criminal lawyer chicago

  What do you do when it’s your company that has gotten slimed and maligned unfairly in the press or on one of the prevalent consumer feedback sites such as PissedConsumer.com? chicago criminal lawyer Do you fix it? Can you fix it? Do you need to hire a pro? It’s interesting that „Reputation management” has evolved from a catchphrase to a science to an actual industry. Has anybody run a search on reputation management agencies lately? Prepare to be buried—you’ll get at least 25 pages of Google results.

 • Pingback: make money online()

 • Pingback: hello kitty()

 • Pingback: najcudowniejsza sala weselna wesele-w-palacu()

 • Pingback: kinder surprise()

 • Pingback: how to make money online()

 • Pingback: creation site web maroc()

 • Pingback: création site internet tanger maroc()

 • Pingback: développeur maroc()

 • Pingback: développeur site web tanger()

 • Pingback: referencement site web tanger()

 • Pingback: creation site web maroc()

 • Pingback: creationsite.ma()