IMPORTANT si URGENT!

Acesta este un mesaj foarte puternic si-ti recomand sa-l parcurgi cu atentie pentru ca ITI VA TRANSFORMA VIATA RADICAL IN MAI BINE fara nicio urma de indoiala.

Azi o sa vorbim despre Cadranul Importantei, vei descoperi unde te gasesti in el, de ce este important sa te muti in cadranul potrivit, ce inseamna cadranul importantei, cum sa faci asta si la ce te poti astepta daca o faci.

De ce este important sa fii in cadranul potrivit?

Simplu, acolo vei gasi cel mai delicios, relaxat, eficient, liber, de success si fericit stil de viata, astfel incat sa te poti simti implinit. Iar daca iti faci un obicei sa fii constant in cadranul potrivit te vei bucura de implinire pe toata viata.

Care este ideea? Ce inseamna Cadranul Importantei?

Prima data l-am aflat acum vreo 2 ani de la mentorul meu (preferat la acest moment Eben Pagan), apoi am aflat ca si el il stia de la Stephen Covey(WOWW.. cat de mult iti recomand sa parcurgi Covey.. este unul dintre cei mai puternici lideri ai eficientei si integritatii din lume.. pur si simplu este incredibil de valoros pentru viata ta sa-l studiezi.)

Cadranul Importantei merge pe doua continuitati(doua axe care se intretaie):

Una merge de la NON- Important la Important cealalta merge de la NON Urgent la Urgent.

In fiecare din aceste cadrane care reies din axele care se intretaie se gaseste un anumit tip de om si un anumit mod de a vedea viata si implicit un anumit mod de a trai si de a produce rezultate.

Daca ar fi sa te intreb, in care dintre cadrane ar fi cel mai bine sa fii? Ce ai raspunde? Dintre:

I: Important si Urgent

II: Urgent si Non Important

III: Non Important si Non Urgent

IV: Important si Non Urgent

Pe care l-ai alege?

In care te afli tu acum?

Majoritatea oamenilor traiesc cea mai mare perioada a vietii lor in cadranele cele mai nepotrivite pentru un stil delicios de viata. Si de cele mai multe ori nici nu sunt constienti de asta.

Pentru ca NU stiu ceea ce NU STIU. Si ceea ce nu stiu le afecteaza viata.

Majoritatea oamenilor fie traiesc intr-o stare de gelatina somnambulanta in cadranul III(Non Important si Non Urgent) macar sunt relaxati dar nu au cum sa se bucure cu adevarat de implinirea in viata pentru ca aceea vine doar cand esti dedicat unei cauze benefice si mai mare decat tine, care afecteaza in mai bine si pe alti oameni.

Altii traiesc in cadranul II(Urgent si Non Important): Astia sunt oamenii care alearga de nebuni de colo colo si orice lucru minor ii afecteaza, raspund la toate solicitarile celorlalti imediat. Ei sunt oamenii cei mai de “treaba” in sensul ca fac servicii pentru toata lumea in afara de ei. De asemenea sunt si cei mai nefericiti, anxiosi, frustrati si stresati. Pentru ca toata lumea “trage” de ei, ei trebuie sa le faca pe toate si nu mai au timp pentru ei, ei dau totul si nu primesc nimic inapoi. Ei sunt victimele. Si toti ceilalti sunt asupritorii prin nevoile pe care le au. Ei sunt de fapt victimele propriilor lor gandiri si convingeri si singura solutie este sa faca o pauza din aceasta intreaga cursa si sa se gandeasca:

“Ce este IMPORTANT pentru MINE? Ce este cu adevarat important pentru mine atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung.”

Apoi sunt cei din cadranul I(Important si Urgent). Oamenii astia sunt condusi de frica de pierdere. Stiu ce este important dar pana nu devine atat de urgent incat sa fie pusi in fata situatiei de a priede ceea ce este important daca nu actioneaza nu actioneaza.

Sunt oamenii care la fel alearga de nebuni si tot timpul sunt pe ultima suta de metri pentru ca sunt DEPENDENTI de adrenalina “vitezei” si a auto gratificarii ca mama ce erou sunt eu, la cum am reusit toate aceste lucruri asa pe ultima suta.

Recunosc, aici am fost cea mai mare perioada din viata mea, pana am invatat sa respir, pana am invatat ca viata nu trebuie sa fie o lupta. Ca viata este superba si ca cel mai important de fapt este sa ma simt bine, pentru ca atunci cand ma simt bine, sunt linistit, relaxat si lucrez cu sucul pasiunii si inspiratiei din interior atunci sunt cu adevarat cel mai eficient si produc cele mai bune rezultate cu usurinta si distractie, nu o alergare continua, care doar imi obosea de fapt trupul si sufletul.

Si astfel trecem la cadranul IV(Important si NON Urgent):

“Da bine Alex, daca nu sunt concetrat pe lucrurile importante si urgente cum ar fi sa pun mancare pe masa AZI cum pot sa traiesc?”

Intotdeauna primesti ceea ce ceri(constient sau nu).

Cand te concentrezi sa mananci doar azi vei avea ce sa mananci azi. Maine va trebui sa o iei iar din loc.

Cand te concentrezi pe a avea de mancare tot anul, ziua de azi va avea grija singura de ea, chiar daca mananci mai putin azi, traiesti cu linistea in suflet ca apoi vei avea de mancare pentru tot restul vietii fara griji, frustrari si alergare continua.

La fel cum vorbeam mai de mult de faptul ca majoritatea oamenilor supra estimeaza ceea ce pot face intr-un anz si sub estimeaza ceea ce pot face in cinci.

Esenta este aceeasi.

Bineinteles ca trebuie sa supravietuiesti, dar majoritatea oamenilor raman doar aici.

Daca vrei sa si prosperi trebuie sa ai 2 planuri, unul pentru supravietuire si unul pentru prosperitate. Si trebuie sa lucrezi la ele in FIECARE zi pana in momentul in care ajungi la prosperitate.(dar si acolo trebuie sa ai planul de supravietuire activ si sa lucreze independent de cel de prosperitate. Si asta o faci in mare parte prin regula de 70/30; daca nu o mai ti minte da un search pe blog la 70/30)

Fiecare trecere de la un cadran in altul este o trecere atat emotionala(vibrationala) cat si intelectuala.

Fiecare cadran presupune calitati diferite care pot fi castigate si dezvoltate.

Este un mod diferit de a vedea lumea.

Cum faci sa treci din cadranul in care esti in cadranul IV?

In primul si in primul rand contientizarea iti va da cel mai mare momentum.

Sa stii unde esti.

Apoi sa vrei sa traiesti un stil liber, de succes si fericit de viata pe termen lung.

Fara asta nimic niciodata nu se va transforma in viata ta. (fara constientizare si dorinta)

Apoi te intrebi: “Ce este cel mai important pentru viata mea atat pe termen scurt, cat sip e termen mediu si lung? Ce imi da cea mai mare valoare vietii mele per total? Ce pot delega din lucrurile Urgente altcuiva care poate sa le faca mai bine si care de fapt ar trebui sa le faca? La ce lucruri non importante doresc sa dau drumu?”

Si asta iti va da Solutia. Mai departe este vorba de tine sa urmezi si sa aplici. Sa fii transformarea care vrei sa o vezi.

Nimeni nu o poate face pentru tine. Aici esti doar tu cu tine. Dar cand o faci lumea ta va fii mai buna si asta afecteaza inevitabil lumea celor cu care te inconjuri si le va da automat dreptul si lor sa faca la fel.

Asa iti construiesti o viata remarcabila.

Tine minte sportul acesta este 90% mintal, si 10 % mecanica de a pune in aplicare si a te tine de cine esti.

Este vorba de a-ti da tie voie sa fii cine esti.

La ce te poti astepta?

Cred ca deja te-ai prins. Porneste cu usurarea de o mare greutate. Vei putea sa respiri sa te simti bine.

Si primul indiciu ca esti pe drumul cel bun va fi exact acest mod diferit(placut) de a te simtii, iar mai departe doar continui…

Nu este nimic ceea ce trebuie sa faci ci doar ceea ce vrei sa faci.

Simte-te bine, durabil si traieste cu pasiune.

TU si cu putin din mine transformam luma in MAI BINE!

Cu Apreciere,

Alex Tita

Daca ti-a placut acest mesaj vei iubi: http://TogetherForTheBetterSyndicate.com/exclusiv

(Sindicatul Impreuna Pentru Mai Bine = Banii Doriti, Eliberarea de Limitari, Atingerea Scopurilor, Distractie, Contributie, Implinire de Durata)

Intrebarea Zilei: La ce trebuie sa dai drumul pentru a trai asa cum vrei?

P.S. Daca vrei mai multe informatii despre cea mai vanduta carte a lui Stephen Covey uite aici linkul.

P.P.S. Inca un lucru.. daca ti-a placut acest mesaj.. du-l mai departe. Fa un cadou prietenilor care iti sunt dragi si consideri ca sunt pregatiti sa „auda” asta. Te vor aprecia pentru asta.

Be Sociable, Share!