#7 | Obtine ce vrei RAPID! Cursuri Online GRATUITE: Auto Persuasiunea in Dezvoltare Personala, Marketing Si Afaceri! Butonul VI: Raritatea

Hey! Bine ai venit pe blog,

Cu acest buton al influentei finalizam cele 6 butoane clasice,( in sensul ca sunt cunoscute si studiate mult mai mult timp decat principiile auto-persuasiunii despre care o sa discutam in articolele urmatoare).

De ce este important sa cunosti si sa aplici acest buton?

Acest buton te ajuta cel mai mult in situatii in care doresti sa obtii actiune rapida care sa te duca mai aproape de scopul tau. Aceasta actiune poate fi proprie sau a celor din jurul tau, dar indiferent este foarte eficienta.

Ce este acest buton al influentei?

Orice este rar creaza frica de pierdere si creste valoarea. Daca de exemplu mancarea este rara(cum a fost in vremile foametei si razboiului) atunci mancarea devine foarte valoroasa, cand aceasta este din belsug nu mai este atat de valoroasa pentru noi.

Sau un exemplu din zilele noastre.. metalele pretioase precum aurul si argintul sunt foarte valoroase si vor devenii din ce in ce mai valoroase(deja au atins cotatii record raportat la ultima 100 de ani). De ce? Pentru ca oamenii isi dau seama ca in esenta banii nu au valoare intrinseca(valoarea efectiva a banilor este doar hartia si cerceneala) si ca valoarea extrinseca(cifrele puse pe hartie) scade din ce in ce mai mult(datorita inflatiei si altor lucruri despre care nu este momentul sa discutam acum) nu mai au incredere sa-si pastreze banii in “bani” ci ii pastreaza in ceva ce isi pastreaza valoarea sau chiar isi creste valoarea.

Acest buton funtioneaza atat de bine pentru ca este precablat in noi sa ne avertizeze si sa ne impinga in actiune de fiecare data cand ceva este rar pentru ca asta poate insemna diferenta dintre supravietuire sau nu.

Cum il poti folosii tu asta in viata ta zilnica?

Largetea folosirii acestui buton este incredibil de mare in toate domeniile vietii dar unul in care este folosit cel mai mult este marketingul si comertul.

De aceea ai vazut sau ai fost in cozi la deschiderea unui nou magazin, sau cand iti luai ratia pe timpul lui Ceausescu.. anyway cred ca te-ai prins de idee.

De fiecare data cand doresti actiune rapida din partea cuiva

  1. Va trebui sa identifici care ii sunt nevoile percepute de persoana ca a fii nevoi.
  2. Ofera-i solutia la nevoile/dorintele/provocarile sale urmand principiu raritatii (care este cel mai bine perceput cand este vorba de imperfectiuni rare, numar limitat de obiecte, locuri,etc, timp limitat in care acestea sunt disponibile, si atunci ca exista competitie – adica nu numai ca sunt limitate aceste „obiecte” dar exista si competitie care doresc sa puna mana pe ele ceea ce prin principiul dovezii sociale le face si mai valoroase)
  3. Urmareste cum actiunea este accelerata de acest principiu

Ce poti face tu acum specific pentru a obtine ceea ce doresti mai rapid?

  1. Clarifica si scrie pe o foaie ce doresti sa obtii
  2. Identifica ce poti oferii in schimbul a ce doresti tu sa obtii care este limitat atat in timp cat si numar si care are si compentitie
  3. Creaza „oferta”
  4. Prezint-o persoanelor care doresc ceea ce oferi tu care implicit te duce si pe tine la realizarea a ceea ce doresti.

Exemplu clasic este cel in care ai o masina de vandut. Faci anuntul, il publici si-ti vine primul cumparator care de obicei nu prea este pregatit sa cumpere imediat si vrea sa scoata tot ce este mai bun de la tine. Recomandarea este sa programezi cel putin 2 persoane(doritori) sa vada masina in acelasi timp pentru ca vor realiza ca oferta este numai una, sunt mai multi doritori ceea ce o face rara, ceea ce trezeste spiritul de actiune in ei si cel care actioneaza reuseste sa o cumpere inaintea celuluilalt in felul asta satisfacandu-si nevoia. Asa optii vanzarea cu o mai mare usurinta si rapiditate.

Doar testeaza-o.

TU si cu putin din mine transformam luma in MAI BINE!

Cu Drag,

Alex Tita

P.S. Intrebarea zilei: Care este ceaiul tau preferat? Al meu este jasmin superior. Are o savoare fantastica.. iti imbie simturile.

––-

Daca citesti acest mesaj si nu te-ai subscris la abonamentul meu exclusiv despre dezvoltare personala, afaceri si cresterea calitatii vietii inca mai poti obtine subscrierea si bonusurile pe care le ofer aici http://www.alextita.com/vip

Be Sociable, Share!