Traian Basescu vrea sa omoare tot ce este mai bun in Romania

Azi din intamplare am auzit discursul lui Basescu de la Pitesti si m-am cutremurat. Din ignoranta mea politica am avut alta parere despre Basescu cand l-am votat acum 4 ani. Ei bine anul asta categoric nu-l mai votez si cel mai probabil este ca nici nu voi vota pe cineva si haide sa-ti spun si de ce.

In discursul lui am tot auzit cuvinte ca obligatie, responsabilitate, drepturi, traditie, valori.. cuvinte care intelese in adevaratul sens in care le-a pus ele sunt total mizerii.(acum nu stiu daca chiar asta crede, sau daca doar vrea sa manipuleze, mi-ar placea sa cred ca este daor ignorant..)

Auzi avem „obligatia” si „responsabilitatea” sa sustinem satele pentru ca ei au „dreptul” (dreptul dat de cine) la modernizare(sustinuta din banii cui? ai mei, ai tai, ai oamenilor care muncesc si produc).  Ca trebuie sa le imprumutam banii din fondurile europene sa-i sustinem pentru a pornii afaceri(pe care sunt incapabili sa le conduca – si in felul asta tot eu, tot tu, tot cei care produc si au minte sa creeze valoare, sa platim prin taxele care ni se pun)

Da sunt de acord sa bagi bani in agricultura pentru ca in situatii de criza comoditatile sunt cele mai valoroase, dar da banii pe mainile celor care stiu ce sa faca cu ei. Sau mai bine zis nu da bani, nu mai imprumuta bani cu dobanda, si inlesneste legile fiscale pentru ca cei care chiar stiu ce au de facut sa faca, sa inceapa sa produca, sa poata sa dea inainte, pentru ca oamenii de genul asta sustin toata economia.

Ca trebuie sa aparam o „traditie” si „valorile” noastre fara sa intelegem de ce sunt traditiile si valorile noastre ci doar sa le luam de-a buna doar pentru altii au hotarat acum ceva perioada ce sa gandeasca turma, fara sa judecam ca mentinerea unor dintre valorile vechi de baga si mai mult in groapa.

Ca imprumutam bani grei din afara si-i bagam in locuri care nu vor produce niciodata pentru a acoperii datoriile ci din contra le vor accentua.(exemplu pensionarii, bugetarii, medicina si o gramada de alte parti care doar consuma fara sa aduca profit real inapoi)..Bani grei pe care eu, si tu(daca muncesti si produci) si copii si copii copiilor nostrii vor platii pentru ei prin taxele care vor creste continuu.

Imi „spune” ca trebuie sa ingropam capacitatea mintilor noastre si sa ridicam in slavi nevoia, sa platim nevoile altora prin capacitatile noastre(a noastre oamenilor care producem, al comerciantilor in adevaratul sens al cuvantului care nici nu acceptam ceva de pomana nici nu dam pomana pe ceva care nu este meritat) si apoi ei cu nevoile lor sa ne faca tot pe noi vinovati pentru ca producem si ca suntem egoisti ca nu le dam mai mult, dar ca ei nu sunt egoisti cand primesc ceea ce nu este meritat.

Cresti taxele la afaceri care produc si bagi banii in sectoare falimentare. Cea mai simpla gandire iti spune ca asta este cea mai mare idiotenie pe care o poti face.  Omori afacerile si salvezi(doar temporar) parazitii care sug de la cei care produc.

Genul asta de gandire ne baga si mai mult in groapa si directia este sigura = > tara falimentara.

Si te intrebi de ce mintile bune pleaca de aici? Pentru ca nu vor sa sustina un astfel de sistem bolnav.

Care este solutia, te intrebi?

Lasa oamenii sa fie platiti dupa capacitati nu dupa nevoi. „Forteaza-i” sa gandeasca si sa produca dandu-le libertatea de a traii dupa capacitatile lor nu dupa capacitatile celor care muncesc pentru a produce mai mult doar ca sa le acopere lor nevoile.

Pe scurt, cel mai probabil este ca nu ma voi duce la vot(asta daca nu gasesc o minte pe care sa o apreciez). Si in oala asta nu este numai Basesc dar el s-a nimerit sa ma irite la culme azi cu discursul lui anti minte si anti viata. O sa-mi fac temele sa studiez si pe ceilalti candadati si vad mai departe.. pana atunci macar stiu o persoana pe care nu o voi vota.

Iubesc ce este mai bun din tara asta, nu ce este mai rau. Iubirea nu este ceva de la sine primit, este ceva ce castigi prin merituozitatea ta. A ignora viciile este un act de contrabanda morala si a avea adimratie pentru viciile cuiva(sau a unei tari) este un act de delapidare morala, inseamna sa pedepsesti oamenii pentru virtutile lor si sa-i recompensezi pentru viciile lor. Asta este prabusirea in depravare totala, dedicarea de a distruge existenta.. singura destinatie pe care o are o astfel de gandire.

Cu drag pentru cei ce merita,

Alex Tita

P.S. Cel mai probabil voi continua aceasta discutie si in alte articole si materiale. Pana atunci te invit la conversatie pe aceasta tema. Care iti este pozitia ta?

Be Sociable, Share!