#3 | Obtine ce vrei RAPID! Cursuri Online GRATUITE: Auto Persuasiunea in Dezvoltare Personala, Marketing Si Afaceri! Butonul II: Angajament si Consecventa

Salutare! Si bine ai venit pe blog.

Acum inainte sa pornesc articolul de azi vreau sa stiu daca mai traiesti. Vreau sa stiu daca esti aici si ma urmaresti si mi-ar placea sa-mi spui daca te intereseaza directia asta legata de cum poti obtine ceea ce doresti mai rapid prin persuasiune si autopersuasiune.

Batem palma?

Ok.

Haide sa pornim.

In articolul de azi voi acoperii pe scurt al 2-lea buton al persuasiunii si anume Angajamentul si Consecventa si un lucru pe care vreau sa-l obserbi si sa-l pastrezi in subconstientul tau pe masura ce mergem prin aceste butoane declansatoare al influentei este elementul care le face pe toate posibile si anume disonanta(discrepant, discomfortul) pe care aceste butoane le creaza in interiorul tau daca nu actionezi in congruenta cu legea lor. Acesta este un aspect foarte important asa ca pastreaza-l bine acolo in subconstient.

Acest buton al angajamentului si consecventei te va asista sa obtii ceea ce doresti mai repede din relatiile cu ceilalti fara sa te mai chinui prin constrangeri si presiuni care nu sunt necesare si creeaza frustrari si tie si celeilalte persoane.

In evolutia noastra am descoperit faptul ca daca promitem cuiva ce va este cel mai bine sa ne tinem de cuvant si sa ducem lucru promis pana la capat daca vrem ca si noi sa ne asteptam la acelasi lucru de la ceilalti si in felul acesta sa ne crestem amandoi sansele de supravietuire.

Plus mai avem un mecanism precablat in noi care ne face sa credem ca o decizie luata de noi este cea corecta, sa ne gasim argumente sa o protejam si sa eliminam argumente care ar putea sa atace convingerea/decizia noastra pentru ca vrem sa parem(atat in fata noastra cat si a celorlalti) ca suntem stapani pe situatie.

Ei bine aceste doua elemente impreuna creaza o arma foarte buna pentru evolutie dar in acelasi timp o arma pentru auto-distrugere. Este ok sa finalizam lucruri care merita sa fie finalizate dar nu este ok sa finalizam lucruri care nu merita sa fie finalizate doar pt ca la un moment dat am luat acea decizie de a porni lucrul respective.

Este ok sa te tii de promisiunile facute dar este ok si sa nu te tii daca aceste promisiuni nu au fost realiste si bazate pe castig/castig.

Acum legat de partea practica avem doua aspecte de care sa ne ocupam:
1. Cum putem vedem care sunt convingerile si deciziile care merita sa le finalizam/sa credem in continuare in ele si care nu pentru ca deciziile si convingerile noastre pot sau nu sa fie in favoarea noastra si de cele mai multe ori convingerile noastre nu sunt ale noastre ci sunt preluate intr-un mod ne-critic din situatiile cu care ne confruntam.. stii ca vorbeam mai de mult de logica inductiva care ne spune ca daca am vazut o cioara si este neagra, am vazut a2-a cioara si este tot neagra si am vazut si a10-a cioara si este si a neagra.. asta inseamna ca toate ciorile sunt negre.. si daca mai tii minte vorbeam de faptul ca asta este o concluzie falsa.. doar dupa ce ai vazut toate ciorile din uners care au trait vreodata sau care vor trai de acum in colo vreodata si toate sunt negre atunci poti spune ca toate sunt negre pana atunci asta este doar o probabilitate.. pentru ca se poate petrece ca a 13-a cioara sa fie galbena(fie ca asa a hotarat mama Dumnezeu fie ca asa au evoluat speciile fie amandoua.. nu conteaza cum se petrece asta.. conteaza ca se petrece)
2. Cum putem folosii acest principiu pentru a crea relatii corecte atat tu cu tine cat si tu cu ceilalti

Si o sa dau mici procese pentru fiecare in parte.

Pentru punctul nr 1:

Ia o foaie si un pix si scrie toate promisiunile pe care le-ai facut cuiva(sau tie) si toate lucrurile in care crezi cu fermitate. Apoi intreaba-te: “Oare acestea imi aduc cu adevarat beneficii? Oare chiar sunt adevarate? Oare rezultatul pe care acestea il produc este unul pe care chiar il doresc in viata mea?”

Si raspunde-ti.. pentru ca raspunsul acesta iti va modifica directia vietii tale si ce este mai frumos este ca TU l-ai modificat.

Pentru punctul nr 2:

Vreau doar sa-ti aduci aminte pt cateva momente in viata ta cand ai facut o promisiune importanta cuiva si nu ai mers pana la capat. Vreau sa-ti aduci aminte cum te-ai simtit atunci nerespectand acea promisiune.. mai tii minte.. parca ai fi fost ultimul om de pe pamant atat de rau te simti.. acum vreau sa-ti aduci aminte de un moment in care ai facut o promisiune importanta cuiva si ai respectat-o .. adu-ti aminte cat de bine te-ai simtit si cat de bine te simti cand se petrece acest lucru.

Aceasta forta este magica, este extrem de puternica si poate fi folosita atat pentru bine cat si pentru rau. Discomfortul acela groaznic cu o promisiune nerespectata poate fi chiar un lucru bun pentru ca te va impinge sa te tii de promisiuni atat cu tine cat si cu ceilalti(iar cand treci prin prisma primului punct descoperi si de ce merita sa te tii pt ca-ti aduc beneficii si aduc beneficii si celorlalti si asta iti da sucul satisfatiei si implinirii personale).

Asa ca fa promisiuni si fa-ti promisiuni. Si fa promisiunile publice pentru ca in felul acesta vei avea o gramada de ochi tintiti asupra ta sub forma de judecata ca nu esti congruent cu ce promiti si asta te va plasa din nou pe drumul de a fii congruent cu promiti(si ce merita sa fie promis)

Decide ce vrei sa promite-ti tie si promite public ca vrei sa atingi asta te va alimenta sa si urmaresti promisiune de a obtine/fii/simtii ce vrei pana la capat si este minunat cum te simti in momentul in care esti congruent cu tine si este groaznic cum te simti cand esti un mincinos, si mai rau un mincinos cu tine.. cea ma grava forma de minciuna.. pentru ca asta anuleaza existenta ta ca persoana.

Acum la final vreau doar sa te incurajez sa actionezi sa faci exercitiul de la puntul 1 si de la punctul 2. Ia foia si pixul si porneste asta te va conduce in directia buna, vei simtii usurarea de a clarifica pe ce „pamant” stai tu cu tine si cu ceilalti si vei gasi cea mai corecta si satisfacatoare pozitie de a traii ca om mandru de cine esti si ce aceasta experienta de viata ti-a cauzat sa devii.

Just DO IT!

TU si cu putin din mine transformam luma in MAI BINE!

Cu Drag,

Alex Tita

P.S. Intrebarea zilei: Mai traiesti? Esti Aici? Vreau sa aud de la tine.

––-

Daca citesti acest mesaj si nu te-ai subscris la abonamentul meu exclusiv despre dezvoltare personala, afaceri si cresterea calitatii vietii inca mai poti obtine subscrierea si bonusurile pe care le ofer aici http://www.alextita.com/vip

Be Sociable, Share!