Cand am inteles ce inseamna sa fii discipol viata mea s-a tranformat radical in mai bine.

„Cuvantul disciplina provine din cuvantul discipol – al unei filosofii, discipolul unor valori, al unor teluri elevate sau al unei persoane care intruchipeaza aceste valori. Cu alte cuvinte, daca te gospodaresti cu chibzuinta, indemnul catre disciplina izvoraste din interior, este o functie a vointei tale autonome. Dispui de vointa si de integritatea de a-ti subordona sentimentele, impulsurile si toanele acestor valori.” Stephen R Covey. Eficienta in 7 trepte (sau un abecedar al intelepciunii)

WOWW.. cand am inteles asta.. am gasit pentru prima data puterea din interior de a-mi modela obiceiurile, de a practica disciplina. Pentru ca este simplu, la fel cum sunt toate celelalte lucruri.. trebuie sa stii foarte clar ce vrei si ce vrei este o proiectie a cine esti in interiorul tau, al lucrurilor care rezoneaza cu cea mai frumoasa parte din tine, numai ca undeva pe drum ai abandonat efortul creativ de a modela mediul tau dupa imaginea idealului tau si ai inceput sa te conduci dupa comportamentul altora care si ei la fel ca si tine au lasat garda jos.

Sa practici disciplina inseamna sa fi adevarat adevarului tau. Si acum intrebare: „Daca nu esti adevarat adevarului tau, atunci cum te numesti?” Mincinos? Mai rau mincinos cu tine, care este cea mai grava forma de minciuna cu efectele cele mai dezastruoase.

Daca nu esti adevarat adevarului tau atunci adevarul carei persoane l-ai luat de bun?

Sa pui pauza mintii tale inseamna sa incetezi sa existi ca OM independent, inseamna ca esti un robot.

„Independenta este recunoasterea faptului ca este responsabilitatea mea sa gandesc si ca nimic nu ma poate ajuta sa ma sustrag acestui lucru – ca nu exista niciun substitut pentru gandire, cum nimeni altcineva nu poate trai viata mea – ca cea mai grava forma de injosire de sine si auto-distrugere este subordonarea mintii mele mintii altuia, acceptarea autoritatii asupra creierului meu, acceptarea afirmatiilor sale ca fapte, zicerile sale ca adevar, prezenta lui ca pozitie de mijloc intre constiinta mea si existenta mea.” Parte din codul meu moral pe care il citesc zilnic(personalizare pentru mine a unei parti din discursul lui John Galt din Atlas Shrugged – Ayn Rand)

Asa ca daca viata ta nu este cum ai vrea sa fie TU esti singura persoana responsabila. TU te-ai vandut mintilor altora in loc sa fii adevarat adevarului tau din interior si sa-ti modelezi sufletul dupa idealul tau.

Din momentul asta fiecare disciplina este usoara ca un fulg si fina ca un fulg, este placuta la atingere, se simte bine pentru ca…

„Michelangelo pe care il sculptezi esti chiar TU. Si o faci cu puterea gandurilor TALE.” The Secret.

Existenta exista si ai mintea sa o percepi. Asta inseamna ca esti OM. Poti alege deliberat sa TRAIESTI. Si traiesti doar cand stii ca esti ADEVARAT TIE, altfel esti doar un robot, un sclav al mintilor altora, un instrument la realizarea viselor altora.

Vrei sa devorezi o experienta de viata delicioasa? Stai si (re)descopera care-ti sunt valorile adevarate si alege sa nu te mai minti, alege sa traiesti dupa ele. Pentru ca altii fac compromisuri asta nu inseamna ca si tu trebuie sa faci compromisuri. TU esti TU!

„Jur pe viata mea si pe iubirea mea fata de ea ca nu o sa traiesc niciodata de dragul altcuiva si nici nu cer altcuiva sa traiasca de dragul meu.” Ayn Rand – Atlas Shrugged

Cu alte cuvinte: Jur sa traiesc doar de dragul meu, dupa ratiunea, scopul si stima de sine pe care o am si doar asta accept si de la cei cu care ma inconjor.

Alegerea este a TA. Alege sa FII ADEVARAT TIE, sau poarta rusinea tot restul vietii tale, pentru ca din momentul asta STII CINE ESTI.

Intrebarea Zilei: Care-ti sunt valorile in materie de Sanatate, Bani, SIR(Sex, Iubire, Romantism), Relatii, Educatie, Spiritualitate?

Daca nu te-ai gandit de ceva vreme la asta porneste acum..fa pasi mici.. regandeste lucrurile.. pentru ca la ce valori esti adevarat determina viata pe care o ai..

Lasa-mi cateva cuvinte referitor la articolul acesta, scrie-mi cateva din valorile tale.. porneste usor.. cred ca o recomandare buna ar fi sa rezervam primele 5-10 comentarii unor idei scurte.. prezentate in cateva cuvinte si sa dezvoltam mai departe de la ele sa vedem unde duce discutia noastra si apoi te poti reintoarce si poti elabora dar deocamdata lasa-mi cateva cuvinte sa stiu ce pare ai.

Cu drag,
Alex

P.S. Imprastie Iubirea. Daca ti-a placut acest articol da-l mai departe celor care merita, te vor aprecia pentru asta. Impreuna ne schimbam pe noi si noi schimbam societatea in care traim dupa imaginea celor mai ridicate valori ale noastre.

––-

Daca citesti acest mesaj si nu te-ai subscris la abonamentul meu exclusiv despre dezvoltare personala, afaceri si cresterea calitatii vietii inca mai poti obtine subscrierea si bonusurile pe care le ofer aici: www.alextita.com/vip

Be Sociable, Share!