# 518 | „Draga Alex” – Cum poate ajunge cineva sa iubeasca neconditionat?

TU si cu putin din mine aratam lumii ca ESTE mai bine!

Cu deplina apreciere pentru rolul tau in toate acestea.

Te vad.

Alex Tita


Intreaba Pe Alex
Click Butonul de "LIKE"
Be Sociable, Share!
 • ancuta

  excelent materialul, Alex, felicitari!
  Poate te referi putin in contextul asta si la ce spunea Deepak Chopra cand vorbea despre iubire:
  „Cand simti iubire, actioneaza. Fa-ti inima sa vorbeasca. Fii credincios tie insuti. Ramai deschis…. Doresc sa-mi exprim dragostea atunci cand o simt si sa nu cedez unor emotii inferioare precum teama, mania, dezamagirea…”

 • Valentin

  Subiectul este foarte complex.Despre iubirea neconditionata a scris multa lume,dar eu cred ca este foarte greu de „obtinut”.Este ca ceva utopic.Atata timp cat gandesti cu mintea,atata timp cat traiesti intr-o societate bazata pe material si cand toti in jurul tau au diverse „interese”,e greu sa le faci fata,e greu sa iubesti neconditionat.Trebuie sa-ti creezi o lume a ta,unde toata lumea e buna,plina de iubire,unde toti traiesc in armonie.Nu cred ca poti iubi pe cineva care tocmai ti-a omorat fratele,sub ochii tai,iar tu sa-i spui:”multumesc”.A fost Isus,dar nu toti santem Isus.Ma straduiesc de 2 ani,dar nu reusesc.Nu in aceasta societate.De fapt,subiectul este vast,depinde din ce unghi privesti lucrurile(mai ales in vremurile astea tulburi).As vrea sa pot trai intr-o societate perfecta,asa cum propune Donald Walsh.Poate in alta viata.

 • http://alextita.com/worldblog Alex Tita

  care dintre tine crede ca ceva trebuie sa se schimbe in lume pentru a putea exista iubire neconditionata? Cine ar vrea sa traiasca intr-o lume perfecta? Care dintre tine? Cine vede lumea ca fiind imperfecta? care dintre tine?

 • http://alextita.com/worldblog Alex Tita

  care dintre tine poate fi inchis sau deschis?

 • Valentin

  Tot „EU”,pentru ca nu am decat unul.

 • http://alextita.com/worldblog Alex Tita

  intr-adevar esti doar unul in spatele tuturor tu-urilor partiale.. doar sa nu te confunzi in totalitate cu celelalte tu-uri partiale pe care le-ai avut de cand ai fost mic si pana acum.. tot timpul acela ai crezut ca esti tu.. si ai avut multe versiuni de alte tale.. si acum cand te uiti inapoi la unele dintre tine-uri vezi cat de dragalase si naive erau.. tot timpul ai putut sa le observi.. totul este bun.. esti asta, esti.

 • ancuta

  eu cred ca sinele, nu ego-ul. Ego-ul are orgolii, gandeste in termen de reactie, adica „daca el sau ea mi-a spus asta, trebuie si eu sa-i raspund tot asa…”. Iubirea neconditionata tocmai asta e: o exprimi fara sa te gandesti ce ti-a spus sau ce ti-a facut persoana iubita. Problema apare atunci cand celalat nu este interesat de tine. Atunci ce faci, iti mai exprimi iubirea? Mai are sens sa-l/sa o iubesti?

 • http://alextita.com/worldblog Alex Tita

  cine se poate intreba daca iti mai exprimi iubirea? daca mai are sens sa-l/sa o iubesti?… la un moment dat intrebarile pentru a vedea clar se ingusteaza.. si nu te mai poti pacali… intotdeauna poti verifica cu tine(completa/ul tine // care nu are gen.. doar este.. dar eticheta verbala aici nu ne permite)…

  ego-ul este doar identificare… poate fi un ego care are orgolii… sau poate fi un ego care este total altruist..

  fara identificari esti completul tu.. totul este bun.. nu este necesar sa-ti „vezi” completitudinea pentru a trai remarcabil.. dar daca aceasta discutie a fost adusa in fata atunci a fost necesar sa vorbesc despre asta

 • Valentin

  M-am confundat deja.Stii ce bine este.Totul este mult mai simplu decat crezi.Frumoasa „tema” Ancutei,raspundei ei,nu mie.Corect.Sant ceea ce sant,cum ar spune sora ta.(frumos).

 • http://alextita.com/worldblog Alex Tita

  esti