Cum sa uit trecutul si cum sa ma iert? Cum sa sterg durerea trecutului?

“Cum sa uit trecutul si cum sa ma iert? Cum sa sterg durerea trecutului?” Lucian

Majoritatea oamenilor isi mentin problemele pentru a-si satisface nevoile – acesta este un citat de la Tony Robbins care a facut un impact major in viata mea.


Daca mai ti minte intr-unul din articole precedente am discutat despre cele sase nevoi pe care toti le avem si de modul in care ne relationam si le satisfacem.


Cea mai mare parte a raspunsului pentru tine se gaseste in acel articol [uite linkul]


In esenta esentelor este vorba despre alegerea pe care facem. Alegerea de a nu mai fi victima ci de a fii fiinte puternice adaptate remarcabil la viata. Daca inca mai tii durerea trecutui prezenta asta este pentru ca inca iti mai satisace o nevoie.


Poti sterge durerea trecutului prin lectia pe care o primesti de la el. Daca refuzi sa tragi lectia ramai in durere. Cand recunosti si aplici lectia castigi o constienta ridicata, castigi intelegerea a de ce al lucru trebuia sa se petreaca pentru tine. Daca nu s-ar fi petrecut nu aveai posibilitatea sa-I vezi lectia acum.


Am ajuns sa inteleg faptul ca toti suntem perfecti. Toate sunt perfecte. In fiecare stadiu al evolutiei noastre am fost perfecti pentru acel stadiu. Dar nu suntem completi. Este loc de evolutie. Si cu totii mergem spre completare. Tot ce s-a petrecut trebuia sa se petreaca pentru fiecare dintre noi. Daca este un lucru “negativ” trebuia sa se petreaca pentru a putea intelege lectia. Cand accepti faptul ca aceasta exista se elimina “negativul” pentru ca in esenta nimic nu este bun sau rau ci doar este. Noi suntem cei care il polarimam prin starile de spirit de care suntem dependenti.


Vestea buna este ca starile de spirit pot fi induse sau create si-ti poti, daca doresti modela propria relitate si propriile experiente si sentimente pe care le manifesti.


Dar pentru asta trebuie sa alegi sa nu mai fi o victima a trecutului ci un intelept al prezentului.


Da drumul la frica si mergi in curaj.


Viitorul are calitatea sa se inconjoare in jurul nostru(in prezent) si sa ne traga spre el.


Intrebarea este… daca tu traiesti in trecut ce va trage viitorul tau pentru tine?
Exact! TOT Trecutul?


Si numai gandeste-te cum o sa te simti daca o sa porti povara asta a trecutului pentru tot restul vietii tale dupa tine? Cum te vei simti cu greutatea asta pe tine secunda de secunda.. minut de minut.. ora de ora.. zi de zi .. an de an si asa mai departe.


Te eliberezi DAND Drumul! Intelegand lectia pe care trebuia sa o intelegi si folosind-o pentru a crea un prezent mai bun si implicit un viitor mai bun. Poate ca nu ai cum sa uiti trecutul si nici nu cred ca este lucrul cel mai bun de facut pentru ca trecutul tau este parte din tine dar este absolut esential sa-ti intelegi trecutul si sa nu traiesti in el.

Asa ca intrebarea este: „Ce trebuie sa invat pentru a putea sa dau drumu trecutului?“


„Trecutul nu este egal cu viitorul tau!” Tony Robbins

Acum uite inca o intrebare…


“De ce suntem noi femeile asa de proaste uneori si credem ca barbatii ne iubesc, pe cand ei nu vor decat sa profite de pe urma noastra? De ce nu-mi pot gasi si eu un loc de munca bine platit? De ce nu am avut si eu un noroc de ala mare sa am tot ce-mi doresc .. casa, masina, bani, iubire? Cum sa ma fac placuta? Sa ma iubesc pe mine, sa am succes in viata sa-mi fac viata mai usoara?” Aurelia


Oare TOATE femeile din lumea asta sunt proaste si cred ca barbatii le iubesc? Oare TOTI barbatii din lume vor doar sa profite de pe urma femeilor?


Vezi tu acestea sunt doua convingeri generale limitative pe care le ai despre tine si ceilalti si astea iti fac doar rau. Si daca manifesti provocarea asta cel mai probabil iti satisface niste nevoi. Vezi cele 6 nevoi umane – Tony Robbins.


Cand inlocuiesti modul cum iti satifaci cele sase nevoi intr-un mod pozitiv, consistent pe termen lung viata ta se va transforma.


Iti recomand dupa ce ai citit cele sase nevoi umane sa citesti sau sa recitesti cartea pe care ai primit-o gratuit de la mine cand te-ai inregistrat pe site, cea cu “Oare convingerile mele imi aduc beneficii?”


Te va ajuta foarte mult cu aceste provocari, dar inainte de asta trebuie sa-ti identifici cum iti satisfaci nevoile.


Apoi trebuie sa te hotarasti ce doresti specific de la viata, de la barbati, de la un loc de munca etc..
Trebuie sa te hotarasti ce esti dispusa sa faci pentru a obtine ceea ce vrei, ce NU esti dispusa sa faci pentru ceea ce-ti doresti si cum poti obtine ceea ce-ti doresti distrandu-te, simtindu-te bine in timp ce faci ceea ce trebuie sa faci.


Vezi tu.. intrebarile pe care le-ai pus sunt intrebari care te coboara si nu te sustin in a produce stilul de viata pe care il doresti.


“Fi multumit cu ceea ce ai pe masura ce-ti construiesti ceea ce-ti doresti” Jim Rohn


Scrijeleste-ti timp pe langa activitatile pe care le faci pentru a supravietui pentru a crea un plan mai mare pentru tine si a actiona asupra planului. Doar asa vei putea trece de cealalta parte a monedei.


Ia o foaie si un pix si apuca-te sa scrii ce iubesti cel mai mult la tine.. fiecare aspect.. poate ca-ti iubesti ochii pentru ca-ti permit sa vezi lumea, inima pentru ca te mentine in viata, plamanii, mainile, buzele etc… scrie tot ce ai facut bun de cand te stii pe pamantul asta sunt convins ca sunt multe lucruri remarcabile pe care le-ai facut, doar stai si aduna-le si apoi citete-te zilnici dimineata cand te trezesti si seara cand te culci.
Apoi stai si scrie toate “greselile” si cauta sa vezi lectia, intreaba-te “ce trebuie sa invat din asta pentru a nu mai fi nevoie nicioadata in viata mea sa repet aceasta experienta?”
Si apoi porneste sa aplici lectiile..


Si spune-ti de nenumarate ori zilnic ca te iubesti.


A fost incredibil de ciudat si remarcabil in acelasi timp cand m-am uitat odata in oglinda si am spus cu voce tare Alex! Te iubesc! Nu stiu de ce, dar mi-au dat lacrimile in acel moment a fost pentru prima data cand am auzit o voce de barbat care imi spune ca ma iubeste.. ? si eram eu. Ai dreptul sa te iubesti intai pe tine. Repetati-o pana cand ajungi sa o crezi pentru ca ai dreptul acesta. Si mai mult decat ca ai dreptul acesta este singurul mod in care vei fi fericita.


Nu poti controla oamenii, in cel mai bun caz ii poti influenta.. asa ca responsabilitatea ta este sa te controlezi pe tine si sa stii cu siguranta ce doresti, ce nu doresti, sa te iubesti pe tine remarcabil de mult pentru ca abia apoi vei putea da iubire pura si celorlalti si doar asa iti vor putea da si ei inapoi fara sa simta ca sunt obligati si manipulati sa ti-o dea.


Si pe masura ce faci toate aceste lucruri, pe masura ce cresti din interior spre exterior toate lucrurile se vor materializa in functie de care iti este convingerea ta in interior ca meriti sa primesti.


Frica este invinsa prin repetitia consistenta a actelor de curaj. Porneste!


Pentru Usurarea si Implinirea TA!
Alex Tita.

P.S. Daca ai intrebari la care doresti sa ai un raspuns si care consideri ca ar fi de ajutor si pentru ceilalti scrie-mi un email la alex@alextita.com si le vom discuta in articolele precedente.


P.P.S. Ce ti-a placut cel mai mult la articolul de astazi? Lasa-ne gandurile tale jos la sectiunea de comment.

Be Sociable, Share!